Refik Tırpan Altay

Refik Tırpan Altay


Dövüş Kulübü Film Özeti (Yamuk)

08 Ekim 2024 - 23:30

Dövüş Kulübü filmi 1999 yılında çekilen bir  dövüş ve vurdu kırdı filmidir. Ana karakter işinde gücünde, etliye sütlüye karışmayan, maalesef uykusuzluk hastalığına yakalanan mazbut bir kardeşimizdir. Derdine derman bulmak için zikirli terapi gruplarına gider. 

İş için seyahate çıktığı bir gün, uçakta tanıştığı Tyler Durden denen züppe, ana karakterimizin ebesinin hörgücünü tersten gördürecektir. Ah ulan kral senin eli yüzü düzgün bir tane arkadaşın yok muydu da dara düşünce uçakta tanıştığın bir züppeyle yola çıktın? 

Tyler, Kıyamet Projesi ismini verdiği yıkım planında adamımızı baş köşeye oturtur. Dövüş Kulübü dedikleri vurdu kırdı arenasından devşirdikleri ipe sapa gelmez adamlarla başka şehirlerde de örgütlenmeye başlarlar. Halkı kin ve nefrete sürükleyecek bir takım eylemlerde bulunan proje mensupları, birbirine kardeşçesine bağlıdır.

İşler gittikçe büyür, felaketler arka arkaya gelir. Zikirli terapi grubunda tanıştığı arkadaşı bir eylemde öldürülür. Adamımız dam derken dum diyecek kadar salak olduğu için öldürülen arkadaşını kahraman ilan etmiştir. Mevzuya uyanması vakit alacaktır fakat iş işten geçer. 
Refik Tırpan ALTAY