Refik Tırpan Altay

Refik Tırpan Altay


Bazılarında Temas İz Bırakmıyor

20 Ekim 2024 - 23:39

Dünyanın başka coğrafyalarında başka hayatlar yaşanıyor. Günlük 3 dolara çalışarak evini geçindiren aile babalarının yaşadığı Brundi isminde bir ülke var mesela, Afrika'nın ortasında. Manastırlarda hayat süren keşişler, talebeler var Çin'in dağlarında, dünya denen gezegende neler olup bittiğinden habersiz hayat süren. 2024 rakamlarına göre gezegende 8,2 milyar insan yaşıyor, kimisi eziyet altında ve bunun farkında değil, kimisi zalim ve bunun farkında değil, kimisi mazlum olmamak için kimisi de zalim olmamak için potansiyelini sonuna kadar kullanıyor. Ne hayatlar yaşanıyor başkan!

Bilmem kaç milyar insanın nefes alıp verdiği dünyada iyiyi, mazlum olmamayı, zalim de olmamayı seçme şansı olan insanların diğerlerine oranı da hemen her çağda aynı. İyiyi seçme imkanı olduğunun dahi farkında olamayan insanların varlığı çok tuhaf. Ne hayra ne şerre etkisi olmayan insancıklar da var. Sorsanız bütün iyilik, doğruluk ve güzellik de kendilerindedir. "Her temas iz bırakır." diye düşünenlerin yumruğunu yedirecek cinsten, kendilerine bin bir türlü temas söz konusu olduğunda dahi üzerlerinde hiçbir iz kalmayan birileri var.

Yazar, insanlığın en eski problemlerinden biriyle uğraştığının farkında. Yazar tarıyor belki birini vururum diye. Yazar atıyor belki tutarım diye.
Refik Tırpan ALTAY