Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Pek Muhterem Bir Deneme

08 Şubat 2024 - 08:08

“Tikkat tikkat! Künklere kum dolduğundan mütevellit su gelmemektedir. Şikayet mevzubahis olmaması dolayısıyla teşekkür ederim."
Vizontele

Alçak kodlar memleketinin hemşerileri! Bugün, şimdi, burada, evvelki günlerde de olduğu gibi yine olduğunuz yeri yadırgar oturuşunuzdan, pek tabii bu memleketin hemşerisi olduğunuz fark edilebilmektedir. İş ve gücü aynı cümlede kullanabilme kabiliyetiniz sadece bir gözünüzün toprakla hemhal olacakmış gibi seğirtmesiyle kalmamalıdır. Ne yazık ki diğer gözünüzün göklere doğru süzülmesine engel olamayışınızdan ötürü renkten renge girmeniz engellenemez zirveleri zorlamaktadır. Bundan dolayıdır ki avucunuzda tuttuğunuz her işin yalanı haykırması tabiatınıza zıt düşmediğinden, bir buğday tanesi yol gidilememektedir. İşte bu, çok mühim bir konuya ayak bastığımızın bir göstergesidir. Pek mühim konulardan ayaklarınızı kaldırmayı huy edinmeniz, kıblenizi şaşırmanıza sebep olarak yetmektedir. Allah’ın verdiği aklı ısrarla yok saymadaki istikrar ve cüretinizi hayırlı işlerde de gösterebilseydiniz bugün bu konuşmaları değil de, konuşulmasını düşünemediğiniz konuları hayata geçirmekle meşgul olabilirdiniz. Evet, bu konu da diğer sorun olarak görmediğiniz konular gibi, sizin için bir sorun olmayacaktır. Bu sorunun önemi daha önemli konulara geçemeyişinizin göstergesi olarak tarihe altun harflerle yazılacaktır. (Alkış)

(O sırada dinleyici): “Avcı ne kadar hile bilirse ayı da o kadar yol bilir.”

Ama elbette yarınızın bu konuşmaları anlar gibi olması anlamayanları iştahlandırmasın. Unutmayın ki harekete geçecek olanlar, anlar gibi olanların yarısını oluşturup anladığını fiile dönüştüremeyenlerin yarısından azını teşkil edenler olacaktır. 

Eşi benzeri görülmemiş, yerli ve milli değerlerle dantel dantel bezenmiş, transgalaktik olma yolunda emin adımlarla ilerleyen memleketin nadide hemşerileri! Yiyemeyeceğiniz ekmekleri aslanın ağzından alarak metafor kasmayınız.
Alper A. İLERİGEL

YORUMLAR

  • 0 Yorum