Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Hınç

18 Temmuz 2024 - 08:08

Kediler, aç bitir salam yemiyor. Patatesler patates değil. Mercimekler Arjantin'den, nohutlar Kanada'dan geliyor. Artık gerçek bir şey hiçbir pazarda, markette, okulda, iş yerinde, hastanede bulunmuyor. Üstelik ülke uzaylı ırklar, ultra yapay zekalar tarafından, evet tarafından, ele geçirilmiş de değil. Belki de en beteri oldu.

Nazarın eşyayı tagayyür ettiği gibi hınç da eşyayı, tabiatı, eti-kanı değiştirir. Hınç asırlardır kurulan bir zemberek gibiyse karşısındaki akıl, vicdan, ahlak ve hukuk dahi olsa durdurulamayacaktır. Fırsat bu fırsattır yetimi de dövelim, şehirli zengini de. Akıllıdan akıllı kalma vergisi alalım, deliden akıllı olma ihtimali vergisi.

Bahsedilen ülke uzaklarda bir yerlerdedir, ırmağının akışına ölünen ülke değil. Burası, son zamanlarda orkların hıncının hakim olduğu ülke. Kırmızı ışıkta durma, trafik lambalarını kır. Marketi soyacaksan kolonunu da yık, içeriye benzin dök, her şeyi yak. Okula eğitim görmeye git, kitapları yak. Çünkü seni rektör, seni müdür yapacak şey sadece hınç. Hıncına ortak olmayan ise düşman.

Homeostazi değil entropi çalışır. Düzen, düzensizliğe, düzensizlik kaosa evrilir. Beyazın siyah, siyahın da gri olmak zorunda kaldığı bu düzlemde gökkuşağının renkleri topitopların olsun.
Ahmet A. KEFENOĞLU

YORUMLAR

  • 0 Yorum