Sallama - 2

Refik Tırpan Altay

-"Benimle öyle bir konuştun ki, sanki beynimdeki soğuk su musluğunu açtın." Bu söze muhatap olabilmek için çok gezmek çok görmek ve çok okumanın yeterli olmayacaktır. Birinin beynindeki soğuk su musluğun açmak için sıhhı tesisattan da anlamak lazım. E bunun bir prosesi var, o musluğa hangi şartlarda  ulaşabileceğini, kişinin buna hangi vakitte hazır olacağını bilmek veya onu bu hazırbulunuşluğa hazırlamak hepsi ayrı ayrı uzmanlık işi. 

-Oto araç yıkama işi yapanların yüzde doksanı işini savasaklayarak yapılıyor. Başka bir işte bu seviyede bir başarısızlık oranı yoktur. Fakat iş yapmaya da devam ediyorlar. Düzeni değiştirecek Uber gibi Getir gibi yeni gelişmeler de tutmuyor. Arabanızı yıkattığınız bir yeri puanlayamazsınız, hakkında bir şeyler okuma şansınız varsa da onlar manipülasyondur. 

-Islak mendil son yıllarda artan bir eğilimle yarınlar yokmuş gibi kullanılan bir meta haline geldi. Çeşitli parfümlerle, çeşitli kullanım alanlarına uygun versiyonlarıyla ıslak mendiller hayatımızın demirbaşı oldu. Böyle bir şeyi icat eden kafa acaba hangi etnik kökenden geliyor? 
Refik Tırpan ALTAY