Stonehenge'i boyayan 2 vandal tutuklandı

İngiltere'de, "fosil yakıt kullanımı"na karşı eylem yaptığını düşünen 2 kişi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Stonehenge'i turuncuya boyadı. En az 4.200 yıllık geçmişi olan tarihi eseri tahrip eden zanlılar tutuklandı.

Reklam
Reklam

İklim aktivistleri bu sefer Stonehenge'i hedef aldı. İngiltere'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Stonehenge'i toz boya ile turuncuya boyayan iki iklim aktivisti tutuklandı.

Eylem, Çarşamba günü fosil yakıt kullanımı karşıtı Just Stop Oil (JSO) grubunun mensupları tarafından düzenlendi. Wiltshire Polisi'nden yapılan açıklamada, "Stonehenge'de bu öğleden sonra meydana gelen bir olayın ardından iki kişiyi tutukladık. 12 sularında bazı taşların üzerine iki şüpheli tarafından turuncu boya atıldığı ihbarının ardından bölgeye geldik. Polis memurları, iki kişiyi tarihi bir anıta hasar verdikleri şüphesiyle tutukladı." denildi. 

Görgü tanıkları, olay anında anıtta olan bazı kişilerin saldırıyı durdurmaya çalıştığını ifade etti. Bir ziyaretçinin, boya kutularından birini aktivistin elinden almayı başardığı bildirildi. JSO, Britanya hükümetinin 2030'a kadar petrol, doğal gaz ve kömür kullanımını sonlandırmasını talep ediyor.

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak eylemi kınayarak, "Bu Birleşik Krallık ve dünyanın en eski ve önemli anıtlarından birine karşı gerçekleştirilmiş saygısız bir vandallık eylemidir." dedi. İşçi Partisi Genel Başkanı Keir Starmer, JSO'nun "acınası" olduğunu ve "sorumluların yargının tüm gücüyle karşı karşıya kalması gerektiğini" söyledi. 

Kaynak: T24