M. Şimşek, Dünya Bankası Başkanı'nı ağırladı

Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ile bir araya gelerek Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Görüşmede, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye olan desteği ve Türkiye ile 2024-2028 mali yıllarını kapsayan iş birliği çerçevesi konuşuldu.

Reklam
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ile bir araya geldi. Görüşme, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve yaklaşık 1 saat sürdü.

Bu ziyaret, uzun bir aradan sonra Dünya Bankası Başkanı düzeyinde Türkiye'ye yapılan ilk ziyaret olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Edinilen bilgilere göre, görüşmede Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ele alındı ve Banga, Türkiye'nin ekonomi programına olan desteğini yineledi.

Ayrıca, Dünya Bankası ile Türkiye arasında 2024-2028 mali yıllarını kapsayan mali ve teknik işbirliğinin temelini oluşturan "Ülke İş birliği Çerçevesi" de görüşüldü. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bu kapsamda afetlere dirençlilik, enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliği ile mücadele, ihracatın desteklenmesi, reel sektör, altyapı, lojistik, sanayi, tarım, eğitim, sağlık ve kapsayıcılık gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirlikleri üzerinde duruldu.

Dünya Bankası, Türkiye'nin Eylül 2023'te açıkladığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) hemen ardından, programa desteğini ifade ederek Türkiye'ye yönelik kaynak tutarını 17 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkarmıştı. Bu kaynak, OVP ve 12. Kalkınma Planı'nda belirlenen öncelikler doğrultusunda geliştirilecek projelerin finansmanında kullanılacak.

Kaynak: Gazete Duvar