Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı zodyak ile kaza yaptı

Yunanistan'da tatilde olan iş insanı Ali Sabancı ve ailesi, denizde zodyak botla kaza yaptı. Ali Sabancı'nın durumunun kritik olduğu belirtilirken, aile tedavileri için İstanbul'a sevk edildi.

Reklam
Reklam

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Ailesi'nin üçüncü kuşak üyesi Ali Sabancı ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Doğan Sabancı Bodrum'da kaza yaptı. Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı çifti akşam yemeği için gittiklerin restorandan zodyak botla dönerken kayalıklara çarptı. Çifti, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi. Durumunun kritik olduğu öğrenilen Ali Sabancı'nın tedavisine İstanbul’da bir özel hastanede devam edilecek. Sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Vuslat Doğan Sabancı'nın da aynı özel hastaneye getirileceği öğrenildi. 

Ali Sabancı'nın dalağı alındı, Vuslat Doğan Sabancı'nın ise hayati tehlikesi yok
6 saatlik başarılı bir operasyon geçiren Ali Sabancı'nın dalağı alındı. Hayati tehlikesi olmayan Sabancı'nın tedavisi iç kanama şüphesiyle devam ediyor. Kayaya çarpmadan sonra Ali Sabancı'nın botta sıkıştığı, Vuslat Doğan Sabancı'nın da başını botun önündeki cam bölmeye çarptığı kaydedildi. Aile kaynakları, Ali Sabancı'ya tıbbi müdahalenin sürdüğünü, Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığını ve Leros'tan İstanbul'a doğru yola çıkarıldığını söylediler. Bodrum Amerikan Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ve dalağı alınan Ali Sabancı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, hava yoluyla İstanbul'a nakledileceği öğrenildi. 

Kaynak: Gazete Duvar